Antiek Arcade. Twee bijzondere winkels

Mahonie campaign ladenkastenTerug naar overzicht...
Herkomst:
Verkocht
Jaartal:
ca. 1820-1840
Beschrijving:

Prachtige mahoniehouten campaign ladenkast met secretaire. De ladekast bestaat uit 2 delen. Zeer bijzondere uitvoering met Kanes patent ladetrekkers. Deze zijn net iets sierlijker dan de normale militairy ladetrekkers. Daarnaast is de linker bovenlade een secretaire. Een schitterende gebogen wortelnotenhouten secretaire met 4 laden. De algehele afwerking van de kast is van ongekend hoog niveau. Een schitterend antiek meubelstuk voor praktisch gebruik.

Campaign furniture waren meubels die voor de leger officieren werden gemaakt om mee te nemen op de reizen naar de koloniën. De strakke vorm, vlakliggende ladetrekkers, gemaakt in 2 delen en koperen hoeken waren zo gemaakt voor het transport naar het verre oosten. Op deze manier was het eenvoudig en schadevrij te vervoeren.

Maat: Br. 99cm, H.103cm, D.48cm

Herkomst: Engeland, ca. 1820-1840 

LET OP: Op de foto's is de kast nog in ongerestaureerde staat. de prijs is incl restauratie.  De kast wordt nog gepoetst, hierdoor wordt de kleur voller en meer glans, alle kleine beschadigingen verdwijnen, leer wordt geplakt en gepoetst of naar wens vervangen. Prijs is incl. complete restauratie

 

Prijs:
€ 0,00
Art.nr:
3642