Over Antiek Arcade

De Antiek Arcade is een familiebedrijf dat sinds 1974 zelfstandig antiek importeert uit Engeland en Frankrijk . Dit begon in het klein met een bestelbus naar good old England om daar antiekwinkeltjes af te struinen op zoek naar dat mooie antieke bureau of boekenkast. Destijds betekende het importeren van antieke meubelen nog “uitklaren in Engeland, doorvoeren in België en inklaren in Nederland.
Op deze manier hebben we talloze antieke bureaus, antieke boekenkasten, antieke ladenkasten naar Nederland gehaald.
Wij hebben dit vak met de paplepel ingegoten gekregen, omdat we op jonge leeftijd vaak meegingen op inkoopreis. Als kind zijnde was je het wel eens beu als je de zoveelste antieke ladenkast of antieke boekenmolen moest inladen. Maar gaande weg leerde je veel, kreeg je wel gevoel voor kwaliteit en een oog voor unieke items. Iets wat je niet snel leert en toch onmisbaar is voor ons vak.

Na lang meelopen hebben wij, Jeroen en Machiel Flipse, het sinds 1998, overgenomen van onze ouders. Onze ouders gingen iedere maand een week op reis door Engeland en Schotland om alle antieke stukken te kopen. Wij gaan nu nog steeds frequent naar Engeland, maar tegenwoordig duurt de reis slechts 2 dagen die besteed worden aan het bezoeken van handelaren en grote markten. Veel wordt ook online ingekocht. Daarna wordt  alles verzameld en hoofdzakelijk zelf getransporteerd naar Nederland. Een gedeelte blijft achter in Engeland. Dan begint de restauratie van het antieke bureau, antieke salontafel, antieke kast, antieke tafel en wat zoal gekocht is. De restauratie gebeurt geheel in eigen beheer door vakmensen in Nederland en Engeland. In Nederland wordt meer het lijmwerk en dergelijke gedaan en in Engeland het politoerwerk. Het politoeren gebeurt nog steeds met de hand, hierdoor krijg je die mooie warme uitstraling aan bijv. een antieke tafel. Door de jaren heen
zijn we al veel naar Engeland geweest, maar saai wordt het nooit want je weet nooit wat je  tegenkomt of dat waar je al zo lang naar zocht. Aan vele meubels zit een verhaal vast. Zoals die keer dat we na lang praten en bieden een complete antieke apotheek kochten die bestond uit 100 ladenblokken met 50 laden elk, de achtergebleven diamant in een antieke kluis, hartverscheurende brieven uit de 2e wereldoorlog in een geheime lade van een antieke secretaire. Dit soort vondsten blijven interessant.
De laatste 10 jaar zijn wij ons meer en meer gaan richten op Antieke Engelse meubels en dan met name de antieke kantoorinrichting.  Ook een grote collectie Globe Wernicke boekenkasten vindt u bij ons

Dit betekent dat we een grote collectie hebben waarin u zeker zult slagen voor een antiek bureau, antieke boekenkast, antieke archiefkast of antieke bureaustoel en alles in perfecte staat. En om de drank in het kantoor veilig op te bergen bieden we een antieke kluis aan. Ook een antieke boekenmolen misstaat niet in kantoor of huiskamer. De Engelse antieke meubels zijn van nature strak uitgevoerd, hierdoor zijn ze in veel gevallen goed te combineren met moderne of design meubels.
Wij oefenen ons vak met veel plezier uit en adviseren u graag bij het kopen van Antiek.