Modelboot H.M.S. Sovereign of the Seas

1,050.00

Afmetingen: h 94 x b 29 x d 88,9 cm Buitenmaat vitrine 102cm x 37cm x 99cm

Dit is een VOLLEDIG GEMONTEERDE replica met bijpassende vitrine ( plexiglas) van H.M.S. Sovereign of the Seas, een eersteklas schip in de Britse Royal Navy voor meer dan 50 jaar in de jaren 1600. Dit is een “Exclusive Edition” waarbij het model een uniek serienummer heeft dat in de romp is geëtst, waardoor we de productiedatum, het gebruikte materiaal en alle andere productiegegevens van een model kunnen identificeren.

Meester ambachtslieden hebben met behulp van historische foto’s, tekeningen of originele plannen  deze zeer gedetailleerde houten modellen vanaf nul met de hand vervaardigen. Ze zijn op schaal gebouwd met hoogwaardig hout zoals: western red cedar, rosewood en mahogany. Ze zijn 100% met de hand individueel gebouwd volgens de plank-op-frame constructie methode en zijn vergelijkbaar met de bouw van echte schepen. Elk model heeft honderden uren nodig om te voltooien en moet een veeleisend kwaliteitscontroleproces doorlopen voordat het de werkplaats verlaat.

Dit prachtige Sovereign of the Seas-model heeft planken op frame, drie dekken en drie rijen  kanonnen aan elke kant van het schip. Een uniek boegspriet ontwerp dat bestaat uit: koperen beelden en bewerkte koperen ornamenten op de panelen. De boegspriet aan de voorkant en drie grote masten zijn stevig verbonden met geavanceerde tuigage en lijnen die nauwgezet met de hand zijn geknoopt en vastgemaakt. Elke mast heeft, met de hand gestikte, opgerolde zeilen van fijn linnen. Aan de voor- en achterzijde van het schip zijn metalen ankers en een houten roer zichtbaar. Op het dek staan ​​metalen gestationeerde kanonnen, authentieke handgemaakte reddingsboten met ribben en planken, een houten hut en vele andere handgemaakte ornamenten. Er is ook een prachtige gedetailleerde admiraalskwartier op de achtersteven met een  handgemaakte metalen lantaarn, verbazingwekkende met metaal vervaardigde beelden en vele andere spectaculaire koperen ornamenten.

Dit model wordt standaard geleverd met een massief houten voet en messing naamplaatje. Het is een perfect cadeau voor huis- of kantoordecorateur, bootliefhebber of gepassioneerde verzamelaar.

Sovereign of the Seas was een 17e-eeuws oorlogsschip van de Engelse marine. Ze werd besteld als een eersteklas schip van 90 kanonnen van de Engelse Royal Navy, maar bij de lancering werd ze op aandringen van de koning bewapend met 102 bronzen kanonnen.

Voor het complete verhaal zie onderstaande link.

https://en.wikipedia.org/wiki/HMS_Sovereign_of_the_Seas

 

nieuw

nieuw

4563