Antieke mahonie campaign ladekast met secretaire

0.00

Uitverkocht

Bijzondere antieke mahonie campaign ladekast met secretaire.  Geheel in prachtige originele staat. De campaign ladekast bestaat uit 2 delen, vlakliggende ladetrekkers, messing hoeken en de originele afschroefbare poten. Dit alles is kenmerkend voor een campaign ladekast. Bijzonder is de verdeling van de laden. Het is ongebruikelijk dat boven de secretairelade nog een kleine smalle lade zit. Dit maakt het geheel verfijnder om te zien. De secretairelade is iets kleiner en compacter dan gebruikelijk. Ook hier zie je dat het interieur ook prachtig gedetailleerd is. Er zijn gebruikssporen aanwezig, maar dat hoort echt bij een campaign ladekast. Het is voor ons eenvoudig om deze te verwijderen door de kast opnieuw te politoeren,   maar bij een campaignkast willen we de gebruikssporen juist zien.

Aan beide zijkanten zitten 2 schroefgaten waarvoor deze geweest zijn is niet duidelijk. Dit kan voor bevestiging van bescherming tijdens transport geweest zijn of iets dergelijks

Herkomst: Engeland, Victoriaans

Periode: Ca. 1840

Maat: Br 99cm x 45cm x 107cm

Deze kasten werden in de 19e eeuw meegenomen door de Britse officieren van het Engelse leger als ze uitgezonden werden naar bv. India. Ze waren in 2 delen gemaakt om makkelijk en snel te kunnen transporteren. De messing hoeken waren aangebracht om beschadigingen te voorkomen tijdens transport  Het idee dat ze op deze manier snel konden verplaatsen in campaigns/gevechten was rond 1900 achterhaald. De collectie campaign meubelen van hoge officieren was door de jaren heen dermate groot geworden dat het hele verhuizingen werden en daardoor niet meer snel en efficiënt was.

 

 

Engeland

ca1840

4682