Antiek Arcade. Twee bijzondere winkels

Antieke mahonie campaign secretaireTerug naar overzicht...
Herkomst:
Verkocht
Jaartal:
ca. 1840-1860
Beschrijving:

Prachtige puur antieke mahonie campaign ladenkast met secretaire. De ladenkast is geheel in originele staat en costructief perfect. Hij heeft de originele uitstraling met vele gebruikssporen en de 1e politoerafwerking is nog aanwezig. Het resultaat is dat de kleur en uitstraling puur zijn. Prachtig patina,iets dat je niet kunt aanbrengen maar door tientallen jaren gebruik ontstaat. Dit type ladenkast is mee geweest op reis met een Engelse officier. En dat kun je zien en willen we ook zien bij een campaign ladekast. De secretairelade is aan de binnenzijde afgewerkt met palissander. de lade is afgewerkt met genoest maple fineer. Schrijfblad is nog voorzien van het originele goudgerande zwarte leer. Dit kan kosteloos vervangen worden

Kenmerken van campaign meubels; Bestaand uit 2 delen, messing hoeken, vlakliggende ladetrekkers en poten die afshroefbaar zijn. ( 2 poten zijn ooit vervangen)

Herkomst: Engeland

Periode: Ca. 1840-1860

Maat. Br. 99,5cm  D.45cm  H.100cm

Deze kasten werden in de 19e eeuw meegenomen door de britse officieren van het Engelse leger als ze uitgezonden werden naar bv. India. Ze waren in 2 delen gemaakt om makkelijk en snel te kunnen transporteren. De messing hoeken waren aangebracht om beschadigingen te voorkomen tijdens transport en steken de ladetrekkers niet uit. Het idee dat ze op deze manier snel konden verplaatsen in campaigns/gevechten was rond 1900 achterhaald. De collectie campaign meubelen van hoge officieren was door de jaren heen dermate groot geworden dat het hele verhuizingen werden en daardoor niet meer snel en efficient was. 

 

Prijs:
€ 0,00
Art.nr:
4080