Antiek Arcade. Twee bijzondere winkels

TaTerug naar overzicht...

Klik hier voor ons aanbod van o.a. Duresta zitmeubelen 

 

Duresta is een Engels bedrijf dat al 70 jaar bestaat en bekend staat om het maken van hoge kwaliteit zitmeubels. De fabriek staat in Long Eaton, Nottinghamshire. In deze stad en streek vindt u mensen met vaardigheden op alle aspecten van de meubelmakerij; van de frame makers, snij- en naai-expertise en natuurlijk, een ongeëvenaard inzicht van de bekleding. U zult merken dat deze vaardigheden samen met de beste materialen die beschikbaar zijn voor de productie van duurzame, luxueus en comfortabele meubels een hele goede combinatie is.

Wat we altijd in gedachten moeten houden is dat banken en stoelen niet louter functionele objecten (zitplaatsen) zijn, maar dat ze ook een belangrijke rol spelen bij de vaststelling van het karakter van de kamer. Hoewel de modellen en stoffen ook veranderen met de tijd, blijven ze natuurlijk de "Engelse klassieke stijl" houden. 

Duresta biedt een zeer breed scala aan stoffen met verschillende stijlen en kleuren. Deze stoffen worden met de hand gesneden en geknipt en vakkundig genaaid. Volants worden met de hand aangebracht. Alle stoffen worden vooraf uitgebreid getest om vroegtijdige slijtage te voorkomen. 

In onze winkel vindt u een deel van de collectie van Duresta. Wilt u alles bekijken, dan kunnen we voor u een afspraak maken in de showroom in Wezep. Hier worden de Duresta meubelen in een sfeervolle ambiance gepresenteerd. (De showroom is voor particulieren uitsluitend op afspraak via de vakhandel te bezoeken).