Antiek Arcade. Twee bijzondere winkels

TyTerug naar overzicht...
Wie kent Liberty niet? Liberty, het wereldberoemde warenhuis met de kenmerkende stoffen...
 
Sinds 1875, staat Liberty synoniem voor luxe en prachtige ontwerpen. Arthur Liberty's intuïtieve visie en pioniersgeest dreef hem om de wereld rond te reizen op zoek naar unieke stukken om zijn klanten te inspireren en prikkelen. Liberty is niet zomaar een naam boven de deur, het is Arthur Liberty's erfenis, die staat voor integriteit, waarde, kwaliteit en bovenal een prachtig ontworpen product. Deze visie en de geest waait vandaag de dag nog steeds door het iconische Tudor gebouw. 

Arthur Lasenby Liberty werd geboren in Chesham, Buckinghamshire in 1843. Hij was werkzaam bij Farmer en Rogers in Regent Street in 1862, het jaar van de Internationale Tentoonstelling in Kensington in Londen. In 1874, geïnspireerd door zijn 10 jaar dienst, heeft Arthur besloten om zijn eigen bedrijf te starten, in de overtuiging dat hij de inrichting van een huis waren en mode kon veranderen. 

Met een lening van £ 2000 van zijn toekomstige schoonvader, huurde Arthur Liberty een halve winkel op 218a Regent Street met slechts drie medewerkers. 

De winkel opende in 1875 met de verkoop van sieraden, textiel en kunstvoorwerpen uit Japan en het Oosten. Binnen achttien maanden had Arthur Liberty de lening terugbetaald en de tweede helft van 218 Regent Street verworven. Als het bedrijf groeide, werden de naburige woningen gekocht en toegevoegd.
  

Sinds 1870 zijn de prachtig bedrukte stoffen en behang wereldwijd een veel verkocht item. Het karakter van de stoffen, met name de vormen en kleuren van de natuur vertaald door bekende designers, maakt de stoffen en de behangcollectie uniek.